luni, decembrie 15

Ziua Voluntarului Caritas

ACEO şi-a premiat voluntarii

ORADEA - Asociaţia Caritas Eparhial Oradea (ACEO) a organizat la sfârşitul săptămânii trecute Ziua Voluntarului Caritas. Evenimentul, prezentat de Cristina Todorean şi Ciprian Ciuciu, s-a desfăşurat în sala festivă a Liceului Greco-Catolic din Oradea.
ACEO şi-a premiat voluntarii

În semn de recunoştinţă pentru efortul depus în sprijinirea activităţilorasociaţiei, ACEO le-a acordat voluntarilor săi tricouri, diplome de merit sau premii. Astfel, cel mai activ voluntar, Vlad Raita, a fost desemnat „Voluntarul anului”. Premiul pentru programul „O masă caldă” a fost câştigat de Ligia Oprean. Loredana Vereş a fost premiată pentru implicarea în programul „Bunul Samaritean”. Premiul pentru programul „O casă curată” a fost câştigat de Silvia Pop.

Alexandru Lucaci a cules cele mai multe zâmbete, în cadrul proiectului „Prieteni pentru un zâmbet” şi a fost premiat pentru aceasta. Nu au lipsit nici premiile pentru disponibilitate (Emil Andreica), pentru implicarea în promovarea voluntariatului (profesoara Mariana Man, de la Liceul Teoretic „Lucian Blaga”) etc.

„Prin această acţiune urmărim recunoaşterea publică a meritelor celor mai activi voluntari. Voluntarii reprezintă una din resursele cele mai importante ale ACEO”, ne-

a declarat Olimpiu Todorean, preşedintele ACEO.

Recital Chilian

Invitatul special al acestui eveniment a fost Florin Chilian. Acesta a susţinut un recital pentru voluntarii ACEO şi pentru toţi cei poftiţi la această manifestare. Artistul a răspuns prompt la cererea ACEO de a cânta pentru voluntari. Înainte de a concerta, Chilian a îmbrăcat tricoul oferit de ACEO, pe care era inscripţionat „Fii voluntar Caritas” şi a felicitat Biserica fiindcă face astfel de lucruri. În deschiderea recitalului, Florin Chilian a cântat „Imnul Naţional”, dar nu cel compus de Andrei Mureşanu, ci un altul, compus de el, „Nu vreau să mă duc la muncă...”. Toată lumea a izbucnit în râs la ironia artistului, care a încins atmosfera pe parcursul serii.

Artistul a fost deschis cu publicul, cu care a interacţionat pe durata întregului concert. Manierasa de a dialoga cu publicul a fost inconfundabilă: accente de profundă ironie la adresa unei societăţi decăzute şi de uşoară aroganţă. Acesta nu s-a sfiit să cânte piesa „Ca-n viaţă” şi nici să afirme că, încă, „nu a cunoscut un preot care să respecte cele 10 porunci”, chiar dacă în sală au fost prezente şi feţe bisericeşti.

Artistul
a mai cântat piese precum „Ca-n viaţă” şi o piesă de pe noul album „Raiuri de iad”, pe care Chilian a interpretat-o în memoria lui Ştefan Iordache. La piesa „Zece”, care a încheiat recitalul, publicul a cântat alături de artist, fără ca acestal să provoace publicul să cânte.

Crina Dobocan


Caritas Eparhial Oradea şi-a premiat voluntarii

15.12.2008, 00:00
Autor: Florina ŞANDOR

În Sala Festivă a Liceului Teologic Greco-Catolic din Oradea, s-a desfăşurat, vineri seara, cea de-a treia ediţie a manifestării intitulate "Ziua Internaţională a Voluntarilor", prilej cu care au fost premiaţi voluntarii Asociaţiei Caritas Eparhial Oradea pentru activitatea desfăşurată în anul 2008.

Evenimentul, ajuns la cea de-a treia ediţie şi organizat de Asociaţia Caritas Eparhial Oradea, a reunit sâmbătă seara peste 150 de invitaţi, printre care voluntari, elevi ai liceului gază, părinţi şi bunici, dar şi oaspetele special, Preasfinţitul Virgil Bercea, episcop al Episcopiei Române Unite cu Roma Greco-Catolică de Oradea. Pe parcursul câtorva ore, sala festivă a fost învăluită într-o atmosferă de sărbătoare creată special pentru cei care, pe parcursul anului 2008, şi-au dedicat câteva ore din timpul lor pentru a întinde o mână de ajutor persoanelor nevoiaşe. Preşedintele Asociaţiei Caritas Eparhial Oradea, preot Olimpiu Todorean, a pregătit un program artistic ce a cuprins o serie de momente dedicate în exclusivitate personajelor principale ale serii: voluntarii Caritas. "Suntem foarte mulţumiţi că, în acest moment, asociaţia are peste 1.500 de ore dedicate ajutorării persoanelor cu nevoi speciale. Unii dintre ei sunt de pe stradă, alţii chiar miros urât, dar acest lucru nu contează şi trebuie înţeles faptul că noi nu facem discriminări şi nici comunitatea nu ar trebui", a precizat Olimpiu Todorean. Atmosfera a fost întreţinută de trei clovni care au reuşit să aducă zâmbetele pe feţele celor prezenţi, dar şi de cântecele solistului Ovidiu Lazăr, de asemenea voluntar în cadrul asociaţiei. Dintrei cei 147 de voluntari de care se bucură asociaţia, 68 prestează o muncă frecventă, iar dintre aceştia 22 au fost premiaţi cu diplome, cadouri şi premii speciale. Au fost acordate premii precum: "Voluntarul anului", premiul pentru disponibilitate sau "Cel mai activ voluntar". De asemenea, s-au acordat premii pentru proiecte şi programe cum ar fi: "O masă caldă" oferit Ligiei Oprean, "Bunul Samaritean" câştigat de Loredana Verş, "O casă curată", primit de Silvia Pop şi "Prieteni pentru un zâmbet", adjudecat de voluntarul Alexandru Lucaci, care a mai fost răsplătit pentru cele 98 de ore petrecute în scop nobil, cu premiul "Cele mai multe ore dedicate voluntariatului". Evenimentul s-a încheiat cu un concert susţinut de Florin Chilian.


Niciun comentariu: